Ako sa krásna kuchyňa vošla do malého bytu

Ako sa krásna kuchyňa vošla do malého bytu

Príbeh kuchyne Mareka Magáta sa začal na bežnom slovenskom sídlisku, s obmedzeným rozpočtom a najmä priestorom. Na konci však možno hovoriť o happyende, keď sa podarilo aj do malých rozmerov vtesnať kuchynskú linku prvotriednej kvality, so všetkým, čo správna gazdinka bude potrebovať. Samozrejme za dobrú cenu. Bez nej by predsa nebol žiadny dobrý koniec.

1

Potrebovali sme atyp

Za Marekom Magátom sme sa vybrali práve preto, že potreboval skĺbiť takmer časté požiadavky mnohých mladých rodín. Najlepšie to vysvetlí sám. „Hľadali sme extrémne malú kuchyňu do priestoru, ktorý prakticky ani kuchyňou byť nemal. Teda okamžite sme mohli zabudnúť na všetky štandardné katalógové kuchyne a bolo nám s manželkou jasné, že potrebujeme atypickú kuchyňu na mieru. Navyše sme nemali veľký rozpočet a chceli sme kvalitné materiály, ktoré nám vydržia naozaj dlho,“ načrtáva Marek Magát ich predstavy.

2

Nebolo to jednoduché

Nasledoval štandardný postup. Návštevy kuchynskú štúdií, drevárov, výrobcov kuchýň. Nakoniec sa rozhodli pre zhotovenie na mieru v spoločnosti, ktorá im pomohla s výberom správnych skriniek, nábytku aj spotrebičov priamo na mieste. „Bolo pre nás rozhodujúce, aby všetko dokonale sadlo. Nemohli sme si dovoliť niekde prázdny priestor, ale ani riskovať, že nám niečo nezapasuje. Preto sme spolupracovali radšej s firmou, ktorá nám vyšla v ústrety, vymerala si rozmery a na základe nich pripravila presnú a korektnú vizualizáciu. Vtedy sme vlastne prvý raz videli, ako by naša nová kuchyňa mohla vyzerať. Bolo to premyslené a lepšie ako naše predstavy. Nedalo sa nesúhlasiť,“ hovorí Marek Magát. Kvalitná vizualizácia postavená na skutočných rozmeroch ušetrí v konečnom dôsledku mnoho problémov a prináša reálnu predstavu kuchyne, ktorá sa dá očakávať.

3

Komplexný servis

Marek Magát patrí k ľuďom, ktorí

nemajú nazvyš príliš veľa času. Preto pre neho bola dôležitá aj samotná realizácia výroby a montáže linky. Ako hovorí, prebehla bez najmenších ťažkostí. Všetko bolo vyrobené v dohodnutom čase a samotná montáž zabrala asi tri dni. „Nepotrebovali sme sa o nič starať. Vybrali sme si dekory, úchytky, farby, spotrebiče a nakoniec sme prišli do novej kuchyne,“ hovorí Marek Magát a dodáva: „Sme veľmi prekvapení kvalitou. Trochu sme sa báli, ako bude pri takých rozmeroch vyzerať celkový dojem, ale je veľmi dobrý. Materiály aj prevedenie sa vôbec nedajú porovnať s bežnými kuchyňami v obchodoch a musím povedať, že sa nám splnil náš kuchynský sen.“

Zistili sme, že veľkosť nie je podstatná

„Z kuchyne máme obrovskú radosť. Najprv sme si neboli istí, či nebude naozaj veľmi malá. Či bude stačiť. Dnes ju máme už viac ako štyri mesiace a nič nám v nej nechýba. Je dobre premyslená, veľmi útulná a máme v nej všetko na dobré varenia aj na to, aby sem sa v nej cítili príjemne,“ hovorí Marek Magát. Aj z priložených fotografií vidieť, že kuchyňa je nielen dostačujúca, ale nesmierne estetická a moderná. Opäť sa tak potvrdilo, že veľkosť nie je pri dizajne určujúca. Modernému štýlu nahráva aj cez Wi-Fi ovládané LED posvietenie a moderné vstavané spotrebiče.

Realizovaná kuchyňa bola kuchyňa EGGER biela perlička, Dub Nebraska Šedá, drez BLANCO 45 S compactS, kovania HETTICH a BLUM.

Facebook KBA.sk